Vakantiehuis El Sol is zeer gunstig gelegen aan de kust in Benissa, pal tussen de vissersdorpjes Moraira en Calpe, op 5 km van het strand


Het centrum van Moraira is gesitueerd rondom de mondaine jachthaven en bestaat uit ongeveer twintig straten die vooral gevuld zijn met restaurants, bars, winkels en wooncomplexen van maximaal 4 tot 5 verdiepingen hoog. De straten zijn deels alleen toegankelijk voor voetgangers, wat ten goede komt aan de sfeer van het centrum. Wie door Moraira loopt voelt dat de sfeer hier gemoedelijker is dan in grotere plaatsen in de omgeving.

Voor strandliefhebbers zijn er een viertal stranden, waarvan Platja de l’Ampolla het hoofdstrand van Moraira is. Dit zandstrand is een gezellig familiestrand dat zeer geschikt is voor jongere kinderen.
Moraira is gelegen op 80 km afstand van de luchthaven in Alicante en op 120 km afstand van de luchthaven in Valencia. Voor dagtrips zijn deze steden echt een aanrader.
In Benidorm (ca. 35 km) zijn de attractieparken Aqualandia (waterglijbanen), Terra Mitica (thema park), en Mundomar (dolfinarium) de moeite waard.
 

In de nabije omgeving kunt u dorpen bezoeken zoals Javea (met bijv. zandstrand Arenal), Denia (gezellig winkelen, jachthaven), en Calpe (zandstrand, boulevard, Peñon de Ifach).